Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een manier om te zorgen dat een woning de warmte die wordt opgestookt beter vasthoudt. Oudere panden hebben muren die niet geïsoleerd zijn zoals dat tegenwoordig gebeurt. Omdat deze panden wel spouwmuren hebben, is dit relatief gemakkelijk op te lossen. Daarvoor moet dan wel de juiste wijze van isolatie worden toegepast. Dit hoeft geen probleem te zijn, mits er goede kennis is van hoe dit gedaan moet worden. De volgende zaken zijn dan in ieder geval goed om te weten. Dit maakt de keuze voor deze vorm van isoleren direct al een flink stuk gemakkelijker te maken.

Het toepassen van de isolatie

Spouwmuurisolatie toepassen is eigenlijk heel simpel uit te leggen. In spouwmuren is ruimte gelaten. Er is een binnenmuur en een buitenmuur en daartussen is een ruimte. Deze ruimte wordt ook wel de spouw genoemd. Wanneer deze spouw wordt opgevuld met isolatiemateriaal, dan kan dit de woning een flink stuk warmer houden. Tegelijkertijd is het ook een goede manier om de warmte van buiten, wanneer in de zomer de zon schijnt, juist enigszins buiten te houden. Dit is dus dubbelop voordeel. Al is er nog veel meer van belang om te weten als het over deze vorm van isoleren gaat.

Het warmhouden van het pand

De belangrijkste reden om voor spouwmuurisolatie te kiezen is de manier waarop zo het pand warm te houden is. Wanneer een woning goed geïsoleerd is, dan zal deze al snel veel minder warmte verliezen. Normaal gesproken zal het namelijk zo zijn dat de warmte die door verwarming is opgewekt via bijvoorbeeld de muren naar buiten verdwijnt. Daar wil je natuurlijk iets tegen doen. In de eerste plaats omdat het je dan een veel beter binnenklimaat bezorgt, maar daarnaast zijn er ook nog andere redenen om dit te doen. Vooral met het oog op besparing.

Besparen op geld en energie

Spouwmuurisolatie biedt ook besparing op meerdere manieren. In de eerste plaats is er de besparing op het gebied van de kosten. Doordat de warmte beter te beschermen is, is het dus ook zo dat er minder stookkosten gemaakt hoeven te worden. Het pand blijft immers beter warm en kan op die manier dus ook met minder verwarming in de juiste staat gehouden worden. Zo is de investering in isolatie terug te verdienen en nog veel meer. Daarnaast is het natuurlijk ook een besparing op milieugebied. Er hoeft immers veel minder gestookt te worden, wat beter is voor de omgeving.

Vele vormen van isolatie

Spouwmuurisolatie is er in verschillende vormen. Er zijn gespecialiseerde installateurs die dit kunnen aanbrengen. Het is aantrekkelijk om kennis op te doen over de verschillende mogelijkheden. Op die manier is het goed mogelijk om te zorgen dat alles optimaal verloopt. Het is slim om hier over te overleggen en dan uiteindelijk de best mogelijke keuze te maken. Het kan wel ook slim zijn om de verschillende professionals op basis van de prijs met elkaar te vergelijken. Op die manier is te zorgen dat er niet meer kosten worden gemaakt dan nodig is voor het isoleren van een pand.